středa 14. prosince 2011

Luxury greek godess jewellery - Luxusní šperky řeckých bohyň 1/2












Adrasteia - vzácný fialový labradorit-oboustranný
Tento šperk nesoucí jméno po řecké bohyni osudu v sobě nese nádherný labradorit s fialovo-růžovou labradoriscencí. Tento labradorit je vysoce labradoriscentní, jeho barva je z jedné strany jemně zlatočervená a přechází přes růžovou až do fialové. S touto barvou se u labradoritů setkáváme jen velmi zřídka, proto jsou fialové labradority velice ceněné. Z druhé strany je labradorit převážně zlatý, v pravém horním rohu ale přechází až do červenorůžové. Kámen sám o sobě měří 3,5x3 cm.
Celý šperk pak měří 6x4 cm bez zavěšení a přiblžně 7,5x4cm i s ozdobným zavěšením. Je tvořen technikou Tiffany, je oboustranný (1.strana-3obrázky, 2.strana - 4. obrázek) a zavěšen na ozdobném filigránovém poutku, kterým prochází elegantní stuha z černého saténu. Stuha měří cca 40cm, má vlastní zapínání i ručně vyráběnou adjustu z postříbřených drátků.  Šperk je z jedné strany ozdoben patinovanou čárovanou kresbou do cínu, z druhé strany patinovaný není a pájkou je na něm vytvořena velice jemnákuličková textura. Na vrcholu labradoritové kapky dotváří vzhled šperku z každé strany cínová kulička. Šperk je samozřejmě ošetřen antioxidantem.
Labradoriscence kamene nejlépe vynikne na denním světle.

Adrasteia - extra rare violet labradorite - both-sided
Luxury jewellery on black sateen ribbon, filigree bail, silver colour, violet-gold labradorite, patinated tin texture made with soldering iron.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Persefona - luxusní labradoritová sada

Tento autorský šperk dostal jméno po řecké dívce Persefoně, kterou kvůli její kráse unesl vládce podsvětí Hádes a stala se tak bohyní podsvětí.
Šperk je 7,5x6cm cm velký, je tvořen technikou Tiffany a zavěšen na černých šňůrkách s jednou organzovou, které mají vlastní zapínání a adjustu a měří cca 40 cm. Nádherně zabarvený velký kabošon Labradoritu ve tvaru kapky tvoří střed šperku. Je krásně zlatozelený a mění barvu dle úhlu pohledu a množství světla. Šperk je zdoben cínovou kresbou a kuličkami z cínu. Šperk je cínován, patinován,lešten a ošetřen antioxidantem.
Náušnice jsou provedeny ve stejném stylu jako náhrdelník, vnitřek je tvořen kabošony labradoritu se stejnou zelenozlatou labradoriscencí, jako má náhrdelník. Náušnice měří bez háčku 2,7 cm.

Persefona - luxury labradorite set
Green-gold labradorites with a great labradoriscence, tin ball texture, patinated tin, black laces. Earrings + necklace.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Diana - oboustranné labradoritové srdce
Tento náročný oboustranný autorský šperk se jménem po bohyni lovu, Dianě, je cca 5x5 cm velký, je tvořen technikou Tiffany a zavěšen na tmavě zelené kůžičce. Neopakovatelný kvalitní labradorit ve tvaru srdce tvoří střed šperku. Kámen je z obou stran zlatozelený s velice výraznou labradoriscencí. Z jedné strany je srdce obroubeno patinovanou kresbou do cínu, která kopíruje tvar srdce, z druhé strany zdobí špičku srdce cínová kulička a zajímavá nepatinovaná textura kolem kamene. Šperk je dále ošetřen antioxidantem a vyleštěn.

 Diana - both-sided labradorite heart
tin texture on a green-gold labradorite - shape heart.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------






Hestia - luxusní oboustranný lodolit
Tento šperk nesoucí jméno po řecké bohyni laskavosti a domácí pohody v sobě nese nádherný kapkovitý lodolit. Je krásně čirý s inkluzemi do žluta, které kamenem prorůstají a tovří tak nádhernou kresbu. Kámen sám o sobě měří 3,5x3 cm.
Celý šperk pak měří 6x4 cm bez zavěšení a přiblžně 7,5x4cm i s ozdobným zavěšením. Je tvořen technikou Tiffany, je oboustranný  a zavěšený na ozdobném filigránovém poutku, kterým prochází elegantní stuha z černého saténu. Stuha měří cca 40cm, má vlastní zapínání i ručně vyráběnou adjustu z postříbřených drátků.  Šperk je z jedné strany ozdoben kuličkami z cínu, které jsou do poloviny patnované a vytváří tak originální efekt, z druhé strany patinovaný není a pájkou je na něm vytvořena velice jemná kuličková textura. Na vrcholu lodolitové kapky dotváří vzhled šperku z každé strany cínová kulička. Šperk je samozřejmě ošetřen antioxidantem.

Hestia - luxury both-sided lodolite
Teardrop lodolite - first side patinated tin balls, second side - tin texture, filigree bail, black sateen ribbon

 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


 Aténa
Nádherný rudý labradorit jako symbol moudrosti s krásnou rytou kresbou v cínu. Zavěšen na saténové stužce.

Athena
Red labradorite cabochon, engraving in patinated tin, filigree bail, black sateen ribbon. Symbol of wisdom.

Žádné komentáře: